Penyakit Gaut, Kencing manis, Jantung, Darah tinggi, Merangkumi semua Penyakit..Dan juga.

 

Untuk lelaki yang mati pucuk dan lemah tenaga semasa bersama dangan Isteri Tersayang dan juga untuk Perempuan yang bersikap dingin dalam hubungan kelamin.

 

Dalam masa 45 minit anda akan menikmati kebahagiaan yang selama ini tidak kesampaian. Sayangilah Isteri anda. Sayangilah Suami anda , jangan sampai rumahtangga bergelora. Wang Ringgit boleh dicari, kebahagian rumahtangga tidak boleh dijual beli.


Maklumat Lanjut Sila Hubungi 01119222783 Atau 0172853711

gallery/best [ic
LEBIH BAIK MENCEGAH SEBELUM PARAH.
 
PRODUK EVO7 MAKANAN KESIHATAN. MAMPU MERAWAT MASALAH ANDA.
gallery/button-click-here
gallery/installation-instruction-click-here
gallery/dsc05981 (1)

CLICK DENGAR VIDEO, CERAMAH DOKTOR INI

Mengumumkan Formula Terkini Untuk Membantu Mengawal Masalah PENYAKIT KRONIK Terbongkar!

gallery/call-speak-institute-dubai
gallery/punca-penyakit-gout1

PUNCA PENYAKIT GOUT
Apa khabar semua? Sihat? Diharap anda semua sihat selalu.Pada kali ini,artikel ini akan berkongsi maklumat tentang punca penyakit gout.Penyakit gout itu apa sebenarnya? 
 

gallery/bengkak-adalah-tanda-penyakit-gout (1)

Bagi mereka yang masih tidak mengetahui tentang penyakit gout,penyakit gout merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh asid urik yang berlebihan di dalam badan.Asid urik adalah merupakan bahan kumuh yang berasal daripada sejenis protein dipanggil purin.

 

Badan manusia akan membuang bahan kumuh seperti asid urik ini melalui pembuangan air kencing.


Bagi pengidap gout, asid urik yang telah berlebihan tidak dibuang dan berkumpul dalam sendi. Biasanya mendapan berlaku pada sendi ibu jari tetapi ia juga boleh berkumpul di sendi lain seperti belakang kaki, buku lali, lutut, pergelangan tangan, siku dan jari.Penyakit ini biasanya dihidapi oleh golongan lelaki.

 

Namun begitu,penyakit gout ini masih boleh dicegah sekiranya anda tahu punca penyakit gout ini.
Antara punca penyakit gout ialah tidak cukup minum air sehari iaitu kurang dari 2 liter sehari.Selain itu,gemar sangat makan kacang tanah,kacang putih dan kacang bergaram.
Punca seterusnya ialah gemar makan jeruk buah-buahan.Bukan itu sahaja.punca lain ialah gemar memakan mee segera seperti maggi dan sebagainya.

 

Selain itu,gemar dan kerap mengambil Nescafe, air Sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa.Seterusnya ialah gemar dan kerap memakan mi kuning dan roti canai.
 

Di samping itu,punca seterusnya ialah gemar dan kerap minum teh di kedai makan.

 

Gemar dan kerap makan coklat dan Milo dan segala jenisnya juga merupakan punca penyakit gout.Selain itu,gemar dan kerap ambil durian, rambutan, ciku, mangga siam, mata kucing siam dan longan dgn kuantiti yg banyak.


Bukan itu sahaja,antara punca penyakit gout ialah gemar dan kerap makan jambu dan tembikai termasuk tembikai susu.

 

Punca lain ialah kerap dan banyak mengambil kerang, ketam, udang dan sotong serta telur masin.Kerap dan banyak makan buah oren seperti oren sunkist, air limau seperti air teh O limau juga boleh menyebabkan berlakunya penyakit gout ini.

 

Selain itu,kerap dan banyak mengambil kordial SUNQUICK serta kordial lainnya dan juga terlalu kerap makan kari serta tidak suka memakan sayur terutamanya sayuran pahit.Punca seterusnya ialah stress yang tidak terkawal.
Di samping itu,antara punca penyakit gout ialah kerap mengambil ubat pain killer.

 

Selain itu,punca lain ialah gemar dan kerap memakan makanan segera seperti burger dan sebagainya.Pengambilan ubat supplement yang bermacam juga boleh menjadi punca penyakit gout.Akhir sekali,punca penyakit gout ialah ketidakseimbangan  pada asid urik.Ketidakseimbangan pada asid urikmdisebabkan oleh faktor keturunan, makan makanan kaya dengan purin,obesiti,pengambilan alkohol berlebihan,masalah pada buah pinggang serta penggunaan ubat ubatan seperti diuretik dan aspirin.


Sebagai penutup,terdapat pelbagai punca penyakit gout.Justeru,diharap para pembaca dapat mencegah penyakit ini dengan mengelakkan daripada melakukan perkara-perkara yang menjadi punca penyakit gout ini.


BERITA BAIK UNTUK ANDA YANG MASIH TERCARI-CARI PENAWAR & PENYELESAIAN SAKIT GOUT YANG SEMULAJADI,

 

SELAMAT & BERKESAN. SAMPAI BILA MAHU BERGANTUNG KEPADA UBAT TAHAN SAKIT SAHAJA.

 

ANDA TAHUKAN IANYA MERBAHAYA KEPADA KESIHATAN BUAH PINGGANG ANDA?
JANGAN RISAU LAGI. CLICK DENGAR VIDEO INI
 

gallery/spring-border-bright-hd-wallpaper-hd-977684760 (1)
gallery/segar4

Panduan makanan harian. Click Dngar Video dibawah ini