gallery/1p6a1056
gallery/b16976c29b47fe90ebc93b0a46f7d909_356x131 (1)
gallery/380e03cf2c0f3af221dcc86bab2a2d1e
gallery/amazing-and-affordable-honeymoon-places-for-couples
gallery/1p6a1056
gallery/53e6ca9c0366423d4929537916737104 (1)
gallery/4ee977757d16b73e8ce934dd393074f0_376x144
gallery/79681-women-face

CLICK DENGAR VIDEO CARA MAKAN EVO 7

Kisah Hidup Pesakit

Kencing Manis

gallery/hd-wallpaper-backgrounds-of-blue-sky-blue-1911512116

PESAKIT KENCING MANIS:
"DOKTOR, KENAPA BACAAN GLUKOSA DALAM DARAH SAYA MASIH TINGGI WALAUPUN SAYA JAGA PERMAKANAN SAYA DAN SUDAH HABIS MAKAN UBAT-UBAT YANG DOK BAGI TU?"

 

DOKTOR:
"OHHH... ANDA PERLU FAHAM BAHAWA KENCING MANIS INI TIDAK BOLEH DISEMBUHKAN DAN IA MERUPAKAN SUATU PENYAKIT YANG ANDA TERPAKSA HIDUP BERSAMA BUAT SELAMA-LAMANYA. UBAT-UBAT YANG SAYA BAGI TU CUMA UNTUK MENGAWAL KEADAAN ANDA SAHAJA."

PESAKIT KENCING MANIS:
"MAKSUD DOK ADALAH SAYA TERPAKSA JUMPA DOK SETIAP BULAN UNTUK MENDAPATKAN UBAT-UBAT PENGAWAL TU?"
 
DOKTOR:
"YAH BETUL. ANDA MESTI DATANG KE SINI UNTUK UJI BACAAN GULA DARAH ANDA DAN AMBIL UBAT ANDA"

PESAKIT KENCING MANIS:
"APA!? MAKSUDNYA SETIAP BULAN SAYA TERPAKSA DATANG UNTUK DAPATKAN UBAT ATAU SUNTIKAN YANG MAHAL TU SUNGGUHPUN IA TERBUKTI TIDAK BOLEH MENYEMBUHKAN MASALAH KENCING MANIS SAYA?"

 

DOKTOR:
"MMM... NAMPAKNYA IA MERUPAKAN SATU-SATUNYA PILIHAN YANG ADA PADA KAMU."

PESAKIT KENCING MANIS:
HAKIKATNYA... ANDA RASA DOKOTER DAN PAKAR-PAKAR LAIN AKAN MENCADANGKAN CARA ( JIKA DIA TAHU ) YANG BOLEH SEMBUHKAN PENYAKIT KENCING MANIS ANDA? MUNGKIN ADA SEGOLONGAN KECIL PAKAR YANG BETUL-BETUL IKHLAS AKAN CUBA CARI PENYELESAIAN UNTUK MASALAH ANDA, KHASNYA KALAU DIA SENDIRI ATAU SAUDARA DIA YANG SEDANG MENGALAMI MASALAH YANG SAMA.

 

 

MALANGNYA, BUKAN SENANG UNTUK BERTEMU DENGAN DOKTOR YANG BETUL-BETUL MENGAMBIL BERAT TENTANG MASALAH ANDA. INI ADALAH HAKIKAT HIDUP, MEREKA MEMANG TIADA MASA UNTUK KAJI SECARA MENDALAM TENTANG PENYAKIT INI. KERJA MEREKA ADALAH IKUT 'STANDARD PROSEDURE' YANG DIPELAJARI DI UNIVERSITI BERTAHUN-TAHUN LEPAS. PENYAKIT 'A', GUNA UBAT 'A'.
 
PENYAKIT 'B',
GUNA UBAT 'B'. JARI KAKI SUDAH DIJANGKITI DAN ROSAK, POTONG! JANGKITAN MEREBAK LAGI, POTONG LEBIH LAGI!
 
ANDA TENGOK SENDIRI APA YANG JELAS. SETIAP BULAN ANDA JUMPA DOKTOR DENGAN ULANGI BENDA YANG LEBIH KURANG SAMA.
 
SUNGGUH MENYEDIHKAN:
ANDA MERANGKAK MASUK DAN KELUAR DENGAN DOMPET YANG SAKIT DAN HARAPAN YANG KOSONG JUMPA DOKTOR.


KERAP BUANG AIR KECIL
Masalah Kencing Tak Lawas.
Pernah anda berasa seperti hendak membuang air kecil lagi walaupun baru sebentar tadi anda telah membuangnya? Sebenarnya itulah dipanggil kencing yang tidak lawas.


Adakalanya kencing yang tidak lawas ini menyebabkan anda terasa air kencing menitis tanpa disedari menyebabkan anda berasa tidak selesa dan was-was terutama ketika hendak mengerjakan ibadah solat. Masalah kencing tidak lawas ini boleh berlaku samada kepada kaum lelaki atau perempuan dan akan berterusan dan menjadi semakin buruk jika tidak mencegahnya daripada awal.
 

PUNCA MASALAH KENCING TAK LAWAS.
Terdapat banyak punca berkaitan masalah kencing tak lawas. Masalah ini hanya akan menyebabkan masalah kencing sementara dan mudah dirawat, tetapi ada juga kes lain yang lebih serius dan berterusan.

 

PROSES PENUAAN
Otot pundi anda akan menjadi lebih lemah dan kencing tak lawas menjadi semakin kerap apabila usia anda meningkat.

 

KANSER
Kanser prostat yang selalu berlaku kepada lelaki atau kanser pundi kencing yang terjadi samada pada lelaki atau wanita, boleh menyebabkan lemah kawalan kencing. Terdapat kes dimana rawatan kanser akan menyebabkan kencing tak lawas sebagai kesan sampingan. Selain itu, jika anda mempunyai penyakit batu karang,ia juga menjadi punca masalah kencing tidak lawas.

 

AKTIVITI FIZIKAL
Aktiviti fizikal seperti bersenam,ataupun batuk, bersin, malah ketawa boleh juga menyumbang kepada masalah tidak lawas. Aktiviti ini telah menyebabkan ‘otot sfinkter’, yang berperanan menakung air kencing anda dalam pundi kencing menjadi lemah dan melepaskan air kencing secara tak sengaja. Selain itu,terdapat juga keadaan yang menjadi punca masalah kencing tidak lawas ini. Gaya hidup seperti minum minuman beralkohol, minuman yang mengandungi kafein, atau terlalu banyak air kencing boleh menyebabkan kehilangan sementara kawalan kencing.

 

Berdasarkan testimoni drpd ramai pengguna yang telah mencuba EVO7, Produk kesihatan ini benar-benar telah membasmi dan merawat 
 

=======================================================
 

JIKA ANDA ADA TANDA-TANDA TERSEBUT SILA JUMPA DOKTOR UNTUK PEMERIKSAAN SEGERA

 

Maklumat Lebih Lanjut Sila CLICK 

gallery/31dc55356961014c0fe4bab30c48de6f_469x220
gallery/diabetes copy
gallery/9daa1b8de02c5aa4e3a5ca7ab897fc69_1200x800
gallery/button-click-here

KAMI TELAH MEMBANTU RIBUAN PESAKIT

gallery/testimoni-header